AK PARTİ BAŞKAN SİLPAGAR İLE YOLA DEVAM EDECEK
AK Parti Genel Merkezi'nde 2019 Yerel Seçimleri için aday belirleme çalışmaları hummalı bir şekilde ilerlerken alınan bilgiler doğrultusunda AK Parti Genel Merkezi'nin Çiftlikköy'de mevcut Başkan Ali Murat Silpagar ile yola devam edeceği bilgisi aktarılıyor.

2014 yılında Çiftlikköy'ü AK Parti Belediyeciliği ile tanıştıran Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın kısa süre içerisinde Çiftlikköy'de birçok hizmete imza atması AK Parti Genel Merkezi'nin dikkatinden kaçmamış.  24 Kasım Cumartesi Günü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde saat 14:00'da açıklanması beklenen adaylar arasında Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın adı olacağı öngörülüyor.

Çiftlikköy’ün dinamik ve sevilen Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, gülen yüzü, sıcak iletişimi ve vizyonel projeleriyle ilçeye yeni bir soluk getirdi. 5 yıllık süreçte ilçenin çehresini değiştiren projelere imza atan Başkan Silpagar, “Vatandaşlarımızın teveccühüne layık olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi. Vatandaşlardan tam not alan büyüyen ve gelişen Çiftlikköy’ün Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, gerçekleştirdikleri hizmetlerden bazılarını şu şekilde sıraladı :

SAHİL DÜZENLEME PROJESİ

Sahil Düzenleme Projesi’nin 1.Etabını kapsayan 1700 metrelik kısımda tartan pistli yürüyüş yolları, engelli yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapılarak, yüzde 70 enerji tasarruflu 150 adet LED aydınlatma ile ışıklandırıldı. Ayrıca site arazilerinden geri kazanılan 13 dönüm alanda parklar, çocuk parkları, spor aletleri parkları, kent mobilyalarıyla donatılan yeşil alanlar yer aldı. Sahil Düzenleme Projesi, 2016 yılında Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği 6.Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde ilçeler bazında birincilik ödülünü Çiftlikköy’e kazandırdı.

ENGELSİZ KAFE PROJESİ

Çiftlikköy sahilinde vatandaşların memnun olmadığı kafeteryalar kaldırılarak yerine belediye uhdesinde içinde kafeteryası, çocuk parkı, yeşil alanları ve bahçesi, engellilere yönelik iskelesi, plajı, asansörü, mescidi, teras katıyla yediden yetmişe her kesime hizmet verebilen bir sosyal tesis yapımı gerçekleştirildi. Proje ile Başkan Silpagar, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın “Medeniyetimizi Yaşatan, Dünyayla Yarışan Şehirler” yarışmasında sosyal projeler dalında Türkiye 2.liği ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

ÇOCUK PARKLARININ MODERNİZASYONU

Çiftlikköy’de 31 çocuk parkının tamamının zeminleri kauçuk kaplanıp oyun malzemeleri yenilenerek aydınlatmaları yapıldı. Tip 1 ve Tip 2 olarak iki ayrı modelde yenilenen oyun gruplarının yanı sıra spor aletleri parkları oluşturuldu. Kauçuk zeminli ve LED aydınlatmalı çocuk parkları ile çocuklarımız günün her saatinde güvenle oyun oynayabiliyor.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

Çiftlikköy’ü ikiye ayıran İzmit-Yalova Karayolu’ndan ilçemizdeki vatandaşların ve araçların güvenli geçişini sağlayacak olan köprülü kavşağın finansmanı ve inşası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından karşılanırken, projesini Çiftlikköy Belediyesi hazırladı. 800 metre uzunluğundaki köprülü kavşağın hizmete girmesiyle Türkiye’de en yoğun şehirlerarası trafiğin yaşandığı İzmit – Yalova Karayolu’nun ikiye böldüğü Çiftlikköy’de vatandaşların ve araçların güvenli geçişi sağlanmış oldu.  

MODERN DÜĞÜN SALONU PROJESİ

Çiftlikköy’de mevcut düğün salonunun yetersiz kalması nedeniyle Başkan Silpagar tarafından başlatılan proje ile modern bir mimariyle tasarlanan dinamik ve çok amaçlı düğün salonu ilçeye kazandırıldı. 1500 metrekarelik kapalı alana sahip olan 1000 kişi kapasiteli çok amaçlı düğün salonu ilçedeki pek çok organizasyona ev sahipliği yapıyor.

İÇME SUYU ALTYAPI PROJESİ

Çiftlikköy Belediyesi ilçenin 32 yıllık içme suyu şebekesinin tamamını yeniledi. 150 kilometreyi bulan içme suyu hattı yenileme çalışmalar etap etap gerçekleştirildi. Yüksek yoğunluklu ve geniş çaplı polietilen boruların döşenmesiyle birlikte su hattında yüzde 45’e varan kayıp kaçak oranı minimum seviyeye indirilerek ilçe geneline temiz su ulaştırılması hedefi gerçekleştirilmiş oldu. İçme suyu yenileme hattındaki olası arızalar GPS ile takip edilerek hızlı bir şekilde müdahale imkanı sağlanmış oldu. Altyapının tamamlanmasının ardından yolların yenilenmesine geçildi.

YENİ YOLLARIN YAPIMI

Çiftlikköy Belediyesi uhdesinde bulunan yol ağı içinde toplam 220 kilometreyi bulan sıcak asfaltlama, parke yol ve kaldırım yenileme çalışması yapıldı. Genişliği 7 metreyi aşan yolların tamamı Avrupa Birliği normlarında sıcak asfaltla kaplanırken, ara sokaklarda parke taş tercih edildi.

YER ALTI ÇÖP KONTEYNIRLARI PROJESİ

Çiftlikköy Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla ve kendi atölyelerinde üretilen yeraltı çöp konteynerlerinin her birinin 1,5 ton kapasitesi bulunuyor. Hidrolik sistemle çalışan yeraltı çöp konteynerleri sisteminin ilçe geneline yayılması hedefleniyor.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ REVİZYONU

1 veteriner hekim ve 2 personel ile hizmet veren Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yılda yaklaşık 500 hayvan rehabilite ediliyor. Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesi geri dönüşümden sağlanan plastikten yapılan 20 adet barınakla artırıldı. Vatandaşların barınağa Çiftlikköy Belediyesi Çağrı Merkezi aracılığı ile direk iletişimi sağlandı.

SOSYAL PROJELER

Çiftlikköy Belediyesi sosyal ve kültürel faaliyetlerle binlerce kişiye ulaştı. Hoşgeldin Bebek projesi ile ilçede her ay bebekleri yeni doğan aileler ziyaret edilerek bebek setleri hediye edildi. Her mahallede oluşturulan kadın destek merkezlerinde bayanlara yönelik pilates, zumba, aerobik gibi spor kursları, ahşap boyama, resim, çini gibi hobi kursları, 500 kişinin 14 farklı alanda sertifikalandırıldığı kursların verildiği 1 yıl süreli Avrupa Birliği Hibe Projesi gerçekleştirildi. 244 bin Euro bütçeli AB projesi, 7.Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde sosyal projeler kategorisinde birinciliği Çiftlikköy Belediyesi’ne kazandırdı. Beyaz Masa, Çağrı Merkezi, İletişim Merkezi gibi vatandaşlarla buluşma noktaları oluşturularak şeffaf ve hızlı iletişim ön plana çıkarıldı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)