ALİ FAİK AYDIN AK PARTİ'NİN YALOVA'DAKİ BAŞARISIZLIĞINI DEĞERLENDİRDİ
"Başarısızlığın faturası kime kesilecek kocaman bir muamma"

AYDIN, “RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDUĞU SÜRECE SİYASETE DEVAM EDECEĞİM”

Ali Faik Aydın basın mensuplarıyla iftarda buluştu.

Yerel seçimler sonrası ilk kez açıklama yapan iş insanı ve tecrübeli siyasetçi Ali Faik Aydın, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yerel seçimlerde Çiftlikköy’de Ak Parti Belediye başkan aday adayı olan Ali Faik Aydın, gerçekleştirdiği açıklamalarda;

“Çiftlikköy'de siyasi tecrübesizliklerin sonucu sandığa yansıdı. Çiftlikköy’de seçim süreci yanlış yönetildi. Belediye başkanın desteği alınmadan seçim kazanmak çok zordu. Başkan adayı Recep Hacı ile ilgili partiye üyelik tarihi bile belli değil. Ben bile bunu araştırdım bulamadım. Parti üyeliği bile şüpheli olanlarla seçime gidildi. Çiftlikköy’de kafalarına göre bir sistem kurdular.

Recep Hacı ile görüştüm. Benim süreçte olmam konusunda tepki olduğunu söyledi. Mecliste olmamam gerektiğini söyledi siyaseti bilmeyen bir aday. Bana bunu nasıl söyler anlamış değilim. Bu anlamda kendisinin Kadıköy'de ikamet ettiğini ve kendisinin o zaman neden Kadıköy'den belediye başkanı adayı olmadığını sorguladım. Çok enteresan şeyler oldu. Genel merkezimizin önündeki aday listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalova'ya gelince helikopterlerde mi değişti. Akıl tutulması yaşadı Yalova'daki siyasiler.

Benim adaylığım sonrasında Yalova'da kara propoganda yapıldı. 

Ayrıca bu süreçte aldatıcı anketlerler algılar yapıldı fakat sokağın nabzı hiç tutulmadı.

Çiftlikköy'de bizim SKM yönetimlerimizde 6 mahallede de birinci çıkmıştık. Çiftlikköy'ü ne hale getirdiler. Recep Hacı'nın en güvendiği 500 evler mahallesinde bile AK Parti seçimi geride tamamladı. 

AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kaya bana abi seni 1'nci sıra meclis üyesi olarak yazacağız diye aradı. Ben kabul etmedim. 

Her seçimde ortaya çıkan ve kendini siyasi argüman olarak sunan kişilerin seçime etkisi olmadığını bu seçimde de görmüş olduk.

Dr. Recep Hacı ve Regaip Özyiğit eğer seçimi kazansaydı yetkililer ‘bu insanlar bizim adayımız, biz seçtirdik biz kazandırdık’ diyeceklerdi.

Peki seçim kaybedildi bu iki isim üzerinde kim ısrarcı oldu bunu herkesin bilmesi lazım.

Aday adayları ve mevcut başkanlarda olmayan hangi özellikler bu isimlerin aday olmasına sebep oldu?” İfadelerine yer verdi

Açıklamasına Belediye Başkanı seçilen Adil Yele’ye başarılar dileyerek son veren Aydın, basın mensuplarına katılımları için teşekkür etti.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)